Članovi mathosa na GAMMA aktivnosti u Nizozemskoj

U okviru Erasmus+ projekta GAMMA na kojemu je Odjel za matematiku koordinator, u razdoblju 7. studenog – 10. studenog 2022. organizirana je transnacionalna aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja u Nizozemskoj. Aktivnost se održala u Amsterdamu, a organizatori su bili partneri sa sveučilišta iz Nizozemske (Master Department of the Faculty of Education of the Amsterdam University of Applied Sciences). Aktivnost se tijekom tri dana održavala na sveučilištu dok je jedan dan organiziran posjet školama. U aktivnosti je sudjelovala 31 osoba iz sve četiri partnerske zemlje: Hrvatske, Grčke, Nizozemske i Finske. Sudionice s Odjela za matematiku bile su Mateja Đumić, Ljerka Jukić Matić, Darija Marković i Mirela Jukić Bokun, članice GAMMA tima Odjela za matematiku.

Glavna svrha GAMMA aktivnosti u Nizozemskoj bila je upoznavanje nizozemskog obrazovnog sustava, aktivnosti vezane uz implementaciju GBL-a (Game-Based Learning) i rad na razvoju GAMMA priručnika. Aktivnost je uključivala izvođenje scenarija poučavanja koji se razvijaju u okviru projekta, rad na razvoju GAMMA priručnika, dva pozvana predavanja te upoznavanje sa nizozemskim edukativnim sustavom kroz posjet školama. Sudionici su aktivno sudjelovali u radu na razvoju rezultata i raspravama koje su se tom prilikom vodile, a tijekom neformalnog druženja imali su priliku bolje se upoznati i razmijeniti iskustva iz prakse.

Više detalja o aktivnosti i samom projektu dostupno je na mrežnim stranicama GAMMA projekta http://www.project-gamma.eu/.