Studentsko natjecanje Mozgalo

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja, odnosno procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Pri tome se koriste različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetna inteligencija.

Prvo je i jedino studentsko natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj, održava se na Sveučilištu u Zagrebu te pridruženim fakultetima ostalih hrvatskih sveučilišta u okviru kojeg studentski timovi izrađuju vlastita analitička rješenja.

Približava se datum početka studentskog natjecanja Mozgalo. Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja, odnosno procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Pri tome se koriste različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetna inteligencija. Prvo je i jedino studentsko natjecanje takvoga tipa u Hrvatskoj, koje ove godine započinje 26.1.2015.

Prijave za natjecanje traju od 12.1. do 25.1.2015. putem web stranice Mozgala, a sudjelovanjem možete osvojiti jednu od vrijednih nagrada iz nagradnog fonda od 30 000 kuna. Ciljevi su natjecanja promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike te poticanje studenata na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema u različitim industrijama. Također, jedan je od glavnih ciljeva i povezivanje uspješnih i talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Kako bi se studenti bolje upoznali s natjecanjem, 19.1.2015. u 16:30 održat će se Uvodno predavanje na PMF-u u dvorani A102. Partneri natjecanja na predavanju će predstaviti temu, a studenti će se moći bolje upoznati s detaljima natjecanja. Ako niste upoznati s problematikom rudarenja podataka i izradi Big Data rješenja, nemate razloga za brigu. Tijekom trajanja samoga natjecanja održat će se edukativne radionice na kojima možete naučiti kako izraditi rješenje. Kako biste bili u toku možete posjetiti facebook stranicu Mozgala