Upišite se na diplomske studije Odjela za matematiku

Na Sveučilišnom diplomskom studiju matematike Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku aktualna su dva programa (smjera): Matematika i računarstvo te Financijska matematika i statistika. Utemeljeni su po uzoru na slične studije na priznatim europskim sveučilištima. Posljednjim izmjenama studijskog programa diplomski smjer Matematike i računarstva dodatno je prilagođen stvarnim potrebama tržištu rada IT sektora u Republici Hrvatskoj.

Upisi na diplomske studije oba smjera bili su u tijeku do 30. rujna i otvoreni su za sve studente s završenim trogodišnjim preddiplomskim studijem matematike i drugih srodnih preddiplomskih ili dodiplomskih sveučilišnih studija.

 

Na Sveučilišnom diplomskom studiju matematike Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku aktualna su dva programa (smjera) – Matematika i računarstvo te Financijska matematika i statistika.

Smjer Matematike i računarstva utemeljen je po uzoru na Computer Science studije priznatih europskih sveučilišta. Posljednjim izmjenama studijskih programa diplomski smjer Matematike i računarstva dodatno je prilagođen stvarnim potrebama tržišta rada IT sektora u Republici Hrvatskoj. Od akademske godine 2014./15. udruga Osijek Sofware City potpisala je sporazum s Odjelom za matematiku kroz koji aktivno podržava diplomski studij Matematike i računarstva kroz sljedeće aspekte:

  • Najboljim studentima prve godine bit će omogućen jednodnevan boravak u tvrtkama koje su dio Osijek Software Citya.
  • Najboljim studentima druge godine bit će omogućen višednevni boravak u tvrtkama koje su dio Osijek Software Citya, a u svrhu definiranja mogućih tema zajedničkih diplomskih radova.
  • Udruga Osijek Software City sudjeluje u edukaciji studenata kroz razne tematske radionice i predavanja.

Mogućnost obavljanja stručne prakse studenata u prostorima tvrtki koje su dio OSC-a obavlja se s ciljem uvođenja studenata u radne procese stvarnog radnog okruženja i upoznavanja s timskim radom u životnim situacijama.

Smjer Financijske matematike i statistike studijskim programom prilagođen je potrebama poslodavaca iz financijskog sektora (banke, osiguravajuća društva, leasing društva, mirovinski fondovi, investicijski fondovi), ali i poslodavcima iz svih sektora gospodarstva u kojima postoji potreba za stručnjacima iz područja statističke analize i matematičkog modeliranja. Od suradnje s realnim sektorom naglašavamo dosadašnju organizaciju stručne prakse za studente u banci Hypo Alpe Adria Bank i osječkoj tvrtki AlphaScore d.o.o. Od akademske godine 2014./15. suradnja s realnim sektorom je intenzivirana te se, osim kroz neformalnu suradnju u vidu studentske prakse u Allianz osiguranju i KBC Osijek, organizira u skladu s potpisanim sporazumima Odjela za matematiku s Hrvatskom agencijom za hranu i tvrtkom AlphaScore d.o.o.

Više informacija o samim studijskim programima na spomenutim smjerovima možete pronaći na mrežnim stranicama Odjela za matematiku. Upisi na oba smjera Sveučilišnog diplomskog studija matematike upravo su u tijeku i otvoreni su za sve studente s završenim trogodišnjim preddiplomskim studijem matematike, računarstva, elektrotehnike i drugih srodnih preddiplomskih ili dodiplomskih sveučilišnih studija.