Natječaj za za najbolji studentski rad iz područja primijenjene matematike, statistike i računarstva

Hrvatsko matematičko društvo i PMF-Matematički odsjek raspisuju natječaj za dodjelu nagrade Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Hrvatskog matematičkog društva za najbolji studentski rad iz područja primijenjene matematike, statistike i računarstva.

Hrvatsko matematičko društvo i PMF-Matematički odsjek raspisuju natječaj za dodjelu nagrade Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Hrvatskog matematičkog društva za najbolji studentski rad iz područja primijenjene matematike, statistike i računarstva.

Sudjelovati mogu studenti upisani na prvu i/ili drugu razinu sveučilišnog i stručnog studija. Za sudjelovanje u natječaju potrebno je do 03.06.2016 u 2300 poslati pdf postera na adresu luka.grubisic@math.hr. Pdf dokument mora sadržavati sljedeće elemente: popis autora rada uključujući i kontakt adrese svih autora, sažetak, popis ključnih riječi i zaključak. Radu se prilaže i potvrda profesora/profesorice da je rad nastao u okviru redovitih studentskih aktivnosti na preddiplomskom/diplomskom studiju u akademskoj godini 2015/16. Nepotpuni radovi kao i radovi poslani nakon krajnjeg roka se neće razmatrati. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i od prigodne diplome koja će se uručiti svim laureatima. Bit će nagrađena tri rada. Tri prvonagrađena rada bit će objavljena u specijalnom broju Hrvatskog elektroničkog matematičkog časopisa e.math.

Posteri će se izložiti u prostorijama PMF-MO 7. 6. i ostat će izloženi do petka, 10. 6. 2016. Službena prezentacija postera će se održati u srijedu, 8. 6. u 17 sati. Od autora se očekuje da toga dana u vremenu od 17 do 18 sati budu prisutni uz svoje radove i prezentiraju ih. Službeno proglašenje najboljih postera i dodjela nagrada predviđeni su istoga dana u 18 sati na samom početku okruglog stola kojeg zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Hrvatsko matematičko društvo.

Jednako će se vrednovati samostalni kao i grupni radovi. Moguće je prijaviti dio rada koji je nastao ili je trenutno u razmatranju za Rektorovu nagradu, seminarski rad na nekom od naprednih kolegija na studiju ili diplomski rad.

Svaki od sudionika dobit će na raspolaganja površinu DIN A0 koja će biti označena imenom (grupe) sudionika. U okviru te površine svaki od sudionika može prezentirati svoj rad na bilo koji izabrani grafički način (više odvojenih listova papira, jedan veliki list papira ili nešto drugo). Ne postoji ni jedno formalno ograničenje ili zahtjev na način prezentacije postera, osim toga da se sudionici moraju ograničiti na dodijeljeni A0 prostor.

Tehničke upute za izradu postera mogu se naći na https://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/matsoft/tikzposter.pdf. Lista mogućih tema i mentora, te drugih uputa za izradu postera se može naći na stranici http://e.math.hr/natjecaj062016.

Za ograničeni broj studentskih postera PMF-MO će razmotriti zahtjeve o sufinanciranju troška tiskanja postera. Zainteresirani timovi neka pošalju molbu za djelomičnim sufinanciranjem na adresu luka.grubisic@math.hr.