Naši studenti ponovo najbolji u programiranju

vrsih Prošlog vikenda, 22. i 23. listopada, naši studenti su sudjelovali na čak dva natjecanja u programiranju, IEEEXtreme i Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, gdje su postigli vrhunske rezultate.

Od preko 2000 timova diljem svijeta koji su se natjecali na IEEEXtreme natjecanju, naši timovi su postigli sljedeće (još uvijek neslužbene) rezultate:

  • MathosDaishippai je skupio 711.43 boda i zauzeo 169 mjesto, 
  • MathosRocket, sa skupljenih 566.59 bodova, zauzeo je 275 mjesto,
  • MathosCompilePLS sa 375.81 boda, zauzeo je 563 mjesto.

Rezultat naših timova zaslužuje samo jedan komentar:

Bravo!

Vrijedno je istaknuti da su naša oba prvoplasirana tima zauzeli prva mjesta u odnosu na ostale timove iz Hrvatske.

vrsih

Prošlog vikenda, 22. i 23. listopada, naši studenti su sudjelovali na čak dva natjecanja u programiranju, IEEEXtreme i Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, gdje su postigli vrhunske rezultate.

IEEEXtreme je svjetsko natjecanje u programiranju koje traje 24 sata, a ove godine su se timovi sa našeg Sveučilišta natjecali u prostorima osječkog „Poduzetničkog Inkubatora BIOS“. Odjel za matematiku je na ovom natjecanju imao tri tima:

  1. MathosDaishippai: Mislav Blažević (II. godina), Partick Nikić (III. godina) i Matej Kroflin (II. godina)
  2. MathosRocket: Ivan Židov (III. godina), Domagoj Suhić (I. godina diplomskog) i Bartol Borozan (II. godina)
  3. MathosCompilePLS: Ena Pribisalić (III. godina), Renato Dean (III. godina) i Antonio Jovanović (I. godina).

 Od preko 2000 timova diljem svijeta koji su se natjecali na ovom natjecanju, naši timovi su postigli sljedeće (još uvijek neslužbene) rezultate:

  • MathosDaishippai je skupio 711.43 boda i zauzeo 169 mjesto, 
  • MathosRocket, sa skupljenih 566.59 bodova, zauzeo je 275 mjesto,
  • MathosCompilePLS sa 375.81 boda, zauzeo je 563 mjesto.

Vrijedno je istaknuti da su naša oba prvoplasirana tima zauzeli prva mjesta u odnosu na ostale timove iz Hrvatske.

Iako je samo IEEEXtreme natjecanje završilo u nedjelju u 2h ujutro, dva naša tima MathosDaishippai i MathosCompilePLS pojavila su se na četverosatnom Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, sa početkom u nedjelju u 12:00h. Iako već poprilično umorni od maratonskog IEEEXtreme natjecanja, oba naša tima su se kvalificirala na Central Europe Regional Contest 2016 (CERC2016) (MathosCompilePLS je uspješno riješio tri zadana problema, a MathosCompilePLS dva problema).

Nakon provedenog istraživanja u lipnju 2016. godine “Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta“, gdje su naši studenti od strane poslodavaca proglašeni najboljim u 10 od 11 kategorija u području software developmenta, ovaj rezultat je još jedno veliko priznanje našim studentima.

Želimo našim timovima koji su se kvalificirali na CERC2016 puno sreće na natjecanju koje ih tek očekuje, kao i snage i koncentracije koja će ima trebati za pripreme za ovo natjecanje koje će se održati unutar sekcije Natjecateljsko programiranje voditelja dr. sc. Slobodana Jelića

Nekoliko slika sa oba natjecanja možete dohvatiti na sljedećim linkovima: IEEEXtreme fotografile, VRSIH fotografije