Gostujuća predavanja stručnjaka iz privrede

U posljednjem tjednu nastave zimskog semestra 2017./18. održana su tri gostujuća predavanje stručnjaka iz privrede u okviru redovite nastave Odjela za matematiku.

Goran Bokun, project manager naše poznate osječke IT tvrtke Inchoo, u sklopu kolegija Uvod u računalnu znanost održao je predavanje studentima prve godine Matematike i prve godine Matematike i računarstva na temu E-commerce i Web tehnologije.

Krešimir Mlinarić, direktor IT tvrtke Adacta Zagreb, u sklopu kolegija Osnove vođenja projekata održao je dva predavanja studentima druge (završne) godine diplomskog studija Matematika i računarstvo na teme Leading People and Negotiations. I ovom prilikom je vrijedno istaći da Adacta ima otvoren ured u Osijeku u kojem je zeposleno već nekoliko naših studenata.

Ivan Kvolik, robotics software engineer naše poznate osječke robotičke tvrtke Gideon Brothers, zajedno sa svojim timom, u sklopu kolegija Ugrađeni sustavi održao je predavanje i radionicu za studente druge (završne) godine diplomskog studija Matematika i računarstvo na temu Robot Operating System (ROS). U sklopu održane radionice izrađen je jednostavan program kojim se s kontrolerskom gljivom upravlja robotom u simulaciji.

Ovom prilikom zahvaljujemo Goranu, Krešimiru i Ivanu na vremenu i trudu kojeg su uložili u svoja predavanja.

Veliko hvala na podršci!

Ovakvim predavanjima naši studenti su ponovo od samih stručnjaka iz privrede (i budućih poslodavaca) imali prilike naučiti ove aktualne teme. Praksa održavanja ovakvih predavanja će se nastaviti i u ljetnom semestru.