International Workshop on Optimal Control of Dynamical Systems and Applications

Od 20. do 22. lipnja 2018. godine na Odjelu za matematiku, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku održan je međunarodni skup pod nazivom International Workshop on Optimal Control of Dynamical Systems and Applications. Skup su organizirali izv. prof. dr. sc. Domagoj Matijević, Matea Puvača i izv. prof. dr. sc. Zoran Tomljanović s Odjela za matematiku.

Ovo je drugi međunarodni skup iz područja optimalnog upravljanja i primjena koji je organiziran od strane Odjela za matematiku, a ovaj puta je skup organiziran uz pokroviteljstvo osječkih tvrtki Mono i Gideon Brothers iz IT sektora te udruge Osijek Software City.

Od 20. do 22. lipnja 2018. godine na Odjelu za matematiku, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku održan je međunarodni skup pod nazivom International Workshop on Optimal Control of Dynamical Systems and Applications. Skup su organizirali izv.prof.dr.sc. Domagoj Matijević, Matea Puvača i izv.prof.dr.sc. Zoran Tomljanović s Odjela za matematiku.

Ovo je drugi međunarodni skup iz područja optimalnog upravljanja i primjena koji je organiziran od strane Odjela za matematiku, a ovaj puta je skup organiziran uz pokroviteljstvo osječkih tvrtki Mono i Gideon Brothers iz IT sektora te udruge Osijek Software City.

Cilj skupa bio je razmjena novih znanja i ideja iz područja optimalnog upravljanja dinamičkim sustavima, kako s teorijskog stajališta, tako i s aspekta primjene optimalnog upravljanja u industriji. Skupu je prisustvovalo četrdesetak znanstvenika, kao i zaposlenici u IT sektoru čije je područje rada usko vezano za teoriju upravljanja. Održano je 24 predavanja od kojih su 7 održali ugledni pozvani predavači: prof. dr. sc. Christopher Beattie, Department of Mathematics, Virginia Tech, Blacksburg, SAD / TU – Berlin, Njemačka; prof. dr. sc. Peter Benner, Max Planck Institute for Dynamics of Complex Technical Systems, Magdeburg, Njemačka; prof. dr. sc. Zlatko Drmač, PMF-Matematički odsjek, Sveučilište u Zagrebu; prof. dr. sc. Serkan Gugercin, Department of Mathematics, Virginia Tech, Blacksburg, SAD; doc. dr. sc. Andrej Jokić, FSB, Sveučilište u Zagrebu; dr. sc. Edin Kočo, Gideon Brothers, Zagreb; prof. dr. sc. Ninoslav Truhar, Odjel za matematiku, Sveučilište u Osijeku.

Skup je zatvorio pročelnik Odjela za matematiku, prof. dr. sc. Kristian Sabo ističući važnost ishoda skupa koji se prvenstveno odnose na ostvarivanje novih i unaprijeđivanje postojećih veza znanstvenika s Odjela s inozemnim znanstvenicima, kao i na razvoj primjene znanstvenih rezultata u suradnji s privredom.

{gallery}aktualno/gallery/workshop_2018{/gallery}